Voor de eerste keer in de geschiedenis van de mensheid is op aarde een boodschap ontvangen van een andere planeet! 212 jaar later komt het ruimteschip Explorer IV aan in een baan om deze planeet... en wordt bijna onmiddellijk vernietigd met een ruimteafweerraket. De enige overlevende van de ramp is Adam Reith, die met zijn dropship neerstort in de jungle van Zuid-Kotan. De voormalige militair zal het van zijn buitengewone aanpassingsvermogen moeten hebben om te overleven op deze bizarre en meedogenloos wilde wereld, die door zijn bewoners “Tschai” wordt genoemd.

“Tschai – de waanzinnige planeet” is een van de bekendste werken van de Amerikaanse SF-auteur Jack Vance. De cyclus bestaat uit vier romans: “Een stad vol Chasch”, “Onder de Wankh”, “De Dirdir” en “De Pnume”. De stripbewerking van dit epische verhaal beslaat acht albums.

Scénarist Morvan (Ik ben dood, Konvooi, Navis, Robbedoes en Kwabbernoot, Troll) adapteerde het bekende SciFi-boek voor tekenaar Li-An. Dit laatse, onbeschreven blad geeft de wereld van Tschai 28 jaar na het boek eindelijk een gezicht.

Scenarist: Morvan
Tekenaar: Li-An

Deel 1:
De Chasch 1
uitgave: februari 2007
Deel 2:
De Chasch 2
uitgave: augustus 2007
Deel 3:
De Wankh 1
uitgave: februari 2008
Deel 4:
De Wankh 2
uitgave: september 2008
Deel 5:
De Dirdir 1
uitgave: februari 2009
Deel 6:

De Dirdir 2
uitgave: augustus 2009
Deel 7:

De Pnume 1
uitgave: februari 2010
Deel 8:

De Pnume 2
uitgave: augustis2010