Philippe Thirault

Geboren op 18 september 1967 in Parijs. Hij groeit op in Amiens. Geboeid door geschiedenis, gaat hij politieke wetenschappen studeren, houdt dat vijf jaar vol maar haakt uiteindelijk zonder diploma af.
Hij ontdekt zijn roeping van schrijver rond zijn 18de en begint te experimenteren met verschillende vormen : de film, het stripverhaal, de roman, het verhaal, de dichtkunst, het theater.. In 1996 worden enkele van zijn recente manuscripten opgemerkt en leiden tot twee beslissende ontmoetingen: die met Tania Capron,uitgeefster van “Serpent à Plumes”, die zijn eerste roman zal publiceren, en die met Sébastien Gnaëdig, directeur bij Humanoïdes , die zijn eerste stripreeks zal uitgeven,"Miss", getekend door Mark Vigouroux en Marc Riou.

Na tien jaar voor een instituut van statistieken gewerkt te hebben, ondertussen getrouwd en 2 kinderen gekregen, wijdt hij zich vanaf 2000 volledig aan het schrijven Hij schrijft verschillende verhalen voor uitgeverij Humano en Dupuis. In 2006 begint hij samen met tekenaar Guice aan de serie ‘Mandalay’.

Thirault

Bibliografie

Lucy
(Dupuis - 2004)

Het meisje van Yukon
(Dupuis - 2005)

De droom van Jeruzalem
(Dupuis - 2007)

Mandalay
(Daedalus- 2007)