Jean-David Morvan

Morvan is geboren in 1969 in Reims.
Het is op de leeftijd van 11 jaar dat hij het stripverhaal ontdekt via een vriend, die hem een album van Valérian leent. Hij weet derhalve wat hij later wil worden. Na een cursus filosofie - beeldende kunsten, gaat hij gedurende enkele maanden naar de school Sint-Lucas in Brussel, in de afdeling beeldverhaal, vervolgens studeert hij aan de Academie van de Schone kunsten te Brussel. In het begin, gaat zijn aandacht naar het tekenen, maar al snel laat hij definitief de penselen voor de pen van scenarist.

Op het festival van Villeneuve-d’Ascq, wordt hij door de uitgever Zenda ontdekt. Hij verwezenlijkt vervolgens „Nomad“ met Savoïa (Arboris). De publicatie en het succes van de reeks „Sillage“ bij Delcourt met tekenaar Buchet(Konvooi bij Arboris) laat hem toe om oude projecten in te dienen alsook recentere, zoals „de Cyclus van Tschaï“ met Li-An, „La Mandiguerre“ met Tamiazzo, „7 secondes“ met Parel of „TDB“ met Lejeune, allemaal bij Delcourt.

 

Bibliografie (o.a.)

HK
(Arboris - 1996)

Konvooi
(Arboris - 1999)

Al'Togo
(Dargaud - 2003)

Ik ben dood
(Glenat- 2003)

Robbedoes & Kwabbernoot
(Dupuis- 2004)

Tschai - De Waanzinnige Planeet
(Daedalus- 2007)