Jackson 'Butch' Guice

Geboren op 27 juni 1961 in Chattanooga, in de staat Tenessee (USA). Reeds op 10 jarige leeftijd besluit hij om auteur van comics te worden. Hij heeft geen artistieke studies gevolgd, maar heeft wel verschillende meesters gehad: Noel Sickles, Alex Kotzky, Ross Andru, Milton Caniff, Frank Robbins en Alex Raymond.
In 1981 begint hij als inkter bij Astral. Hij komt vervolgens bij Marvel terecht en tekent er de reeks The Micronauts, en werkt mee aan de avonturen van onder meer IronMan, X-Factor, en Thor. Dan gaat hij in dienst bij dc Comics en werkt er aan The Flash, maar ook aan reeksen reeksen zoals Batman, Superman, Agent Liberty.
In 2001 verlaat hij dc Comics voor CrossGen. Bovendien werkt hij ook nog samen met Acclaim Comics (Bloodshot, Turok), Disney Comics (Little Mermaid, Hercules, Toy Story, Dinosaurs), Dark Horse (Terminator, Aliens vs. Predators) en Harris Comics (Creepy).
In 2004 tekent hij, op scenario van Geoff Johns, voor Humanoïdes Associés een nieuwe serie Olympus.
In 2006 komt zijn nieuwe reeks Mandalay uit. Het avontuur, de oorlog en het fanstastische: Mandalay biedt ons een beeld aan van Birma, dat verscheurd wordt door voorvaderlijk imperialisme en riten.
Hetzelfde jaar lanceert hij nog een nieuwe reeks, Metal.

Guice

Bibliografie

Mandalay
(Daedalus- 2007)